Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna prognoza za jul 2014.

Srednja julska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u julu biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha oko 18ºC a maksimalne oko 28ºC.

Srednja količina padavina u julu biće prosečna. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina tokom jula iznosiće oko 44 mm.

Dugoročna prognoza za avgust 2014.

Nastavak leta. Topliji avgust sa manje padavina. Ipak avgustovska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka za oko 1ºC. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 19ºC a maksimalne oko 29ºC.

Srednja količina padavina u avgustu biće niža za oko 4 mm u udnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina tokom avgusta iznosiće oko 46 mm.

reklama

Dugoročna prognoza za septembar 2014.

Malo topliji i prosečno vlažan septembar.

U septembru srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14ºC a maksimalne oko 25ºC.

Srednja količina padavina u septembru biće za 6 mm manja u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina tokom septembra biće oko 46 mm.

Dugoročna prognoza za oktobar 2014.

Miholјsko leto. Srednja oktobarska temperatatura malo ispod, a količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u oktobru će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 9ºC a maksimalne oko 18ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće za oko 5 mm niža od višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 34 mm.

Dugoročna prognoza za novembar 2014.

Prosečno topao i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u novembru će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4ºC a maksimalne oko 10ºC.

Srednja količina padavina tokom novembra biće za oko 1 mm niža od višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja novembarska količina padavina iznosiće oko 50 mm.

Dugoročna prognoza za decembar 2014.

Malo topliji i prosečno vlažan decembar.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u decembru će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 1ºC a maksimalne oko 6ºC.

Srednja količina padavina tokom novembra biće za oko 1 mm niža od višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 50 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
▲ Vrh stranice ▲