Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna prognoza za oktobar 2016.

Prosečno topao i prosečno suv oktobar. Miholјsko leto.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 9ºC a maksimalne oko 18ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 7mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 32 mm.

Dugoročna prognoza za novembar 2016.

Novembar u granicama višegodišnjeg proseka.

U novembru će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4ºC a maksimalne oko 11ºC.

Srednja količina padavina tokom novembra biće u granicama višim od višegodišnjeg proseka za oko 2 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 57 mm.

reklama

Dugoročna prognoza za decembar 2016.

Topliji i prosečno vlažan decembar.

U decembru mesecu će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti za 1ºC više od višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1ºC a maksimalne oko 6ºC.

Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 50 mm.

Dugoročna prognoza za januar 2017.

Malo blaži i prosečno vlažan januar.

U januaru će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 0ºC a maksimalne oko 4ºC.

Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 2 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 45 mm.

Dugoročna prognoza za februar 2017.

Februar u granicama višegodišnjeg proseka

U februaru će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 2ºC a maksimalne oko 6ºC.

Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka,dok će na jugozapadu Srbije u proseku biti više padavina za oko 10 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 32 mm.

Dugoročna prognoza za mart 2017.

Prosečan mart.

U martu će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4ºC a maksimalne oko 13ºC.

Srednja količina padavina tokom marta biće u granicama višim od višegodišnjeg proseka za oko 2 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 42 mm.

Predviđanje dugoročne vremenske prognoze napravljeno je pretežno na bazi prognoze RHMZ-a.

reklama
▲ Vrh stranice ▲