Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna prognoza za april 2016.

Prosečno topao i prosečno vlažan april.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 9ºC a maksimalne oko 19ºC.

Srednja količina padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 55 mm.

Dugoročna prognoza za maj 2016.

Prosečno topao i prosečno vlažan maj. Majske kiše.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom maja biće niža za 2 mm u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 48 mm.

reklama

Dugoročna prognoza za jun 2016.

Topliji i malo suvlјi jun. Ipak, junska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom juna biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 16 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 76 mm.

Dugoročna prognoza za jul 2016.

Topliji i malo suvlјi jul.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti za oko 1ºC više u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 30ºC.

Srednja količina padavina biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 10 mm. U Beogradu i široj okolini srednja julska količina padavina iznosiće oko 35 mm.

Dugoročna prognoza za avgust 2016.

Topliji avgust. Avgustovska količina padavina malo manja, ali ipak u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti za oko 1ºC više u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 30ºC.

Srednja količina padavina tokom avgusta biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 7 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 43 mm.

Dugoročna prognoza za septembar 2016.

Malo topliji i malo suvlјi septembar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14ºC a maksimalne oko 25ºC.

Srednja količina padavina tokom septembra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 11 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 41 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
▲ Vrh stranice ▲