Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna prognoza za mart 2015.

Prosečno topao i prosečno vlažan mart.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha od 4ºC a maksimalne oko 13ºC.

Srednja količina padavina tokom marta biće za oko 2mm niža u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 40 mm.

Dugoročna prognoza za april 2015.

Srednja aprilska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha od 9ºC a maksimalne oko 18ºC.

Srednja količina padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja aprilska količina padavina iznosiće oko 57 mm.

reklama
reklama

Dugoročna prognoza za maj 2015.

Prosečno topao maj. Nešto manje padavina, ali ipak prosečno vlažan maj.

U većem delu Srbije srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, dok će na jugu Srbije imati vrednosti iznad višegodišnjeg proseka za oko 1ºC. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg proseka za oko 7 mm. U Beogradu i široj okolini srednja majska količina padavina iznosiće oko 43 mm.

Dugoročna prognoza za jun 2015.

Početak leta. Prosečno topao i prosečno vlažan jun.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16ºC a maksimalne oko 26ºC.

Srednja količina padavina tokom juna biće ispod višegodišnjeg proseka za oko 7 mm. U Beogradu i široj okolini srednja junska količina padavina iznosiće oko 91 mm.

Dugoročna prognoza za jul 2015.

Srednja julska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u julu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 28ºC.

Srednja količina padavina tokom jula biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja julska količina padavina iznosiće oko 43 mm.

Dugoročna prognoza za avgust 2015.

U Vojvodini prosečno topao i sulјi avgust. U većem delu Srbije prosečno topao i prosečno vlažan jun.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 30ºC.

Srednja količina padavina tokom avgusta biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za 5 do 12 mm. U Beogradu i široj okolini srednja avgustovska količina padavina iznosiće oko 38 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
reklama
▲ Vrh stranice ▲