Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna prognoza za decembar 2014.

Topliji i prosečno vlažan decembar.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u decembru će biti za oko 1ºC viša od višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 2ºC a maksimalne oko 7ºC.

Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 49 mm.

Dugoročna prognoza za januar 2015.

Nastavak blaže zime. Blaži i prosečno vlažan januar.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u januaru će biti za oko 2ºC viša u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 1ºC a maksimalne oko 5ºC.

Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 49 mm.

reklama

Dugoročna prognoza za februar 2015.

Blaži i prosečno vlažan februar.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u februaru će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 1ºC a maksimalne oko 7ºC.

Srednja količina padavina tokom februara biće niža za oko 5mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 28 mm.

Dugoročna prognoza za mart 2015.

Prosečno topao i prosečno vlažan mart.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u martu će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 4ºC a maksimalne oko 13ºC.

Srednja količina padavina tokom marta biće za oko 3mm niža u odnosu na granicame višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 38 mm.

Dugoročna prognoza za april 2015.

Prosečno topao i prosečno vlažan april.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u aprilu će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 9ºC a maksimalne oko 18ºC.

Srednja količina padavina tokom aprila kretaće se oko granica višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 56 mm.

Dugoročna prognoza za maj 2015.

Prosečno topao i prosečno vlažan maj.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u maju će biti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 13ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom maja kretaće se oko granica višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 49 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
▲ Vrh stranice ▲