Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna prognoza za jun 2016.

Prosečno topao i prosečno vlažan jun.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16ºC a maksimalne oko 26ºC.

Srednja količina padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 94 mm.

Dugoročna prognoza za jul 2016.

Prosečno topao jul. Julska količina padavina nešto manja, ali ipak u granicama višegodišnjeg proseka.

I u julu mesecu će srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 29ºC.

Srednja količina padavina biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 8 mm. U Beogradu i široj okolini srednja julska količina padavina iznosiće oko 37 mm.

reklama

Dugoročna prognoza za avgust 2016.

Topliji avgust. Avgustovska količina padavina malo manja, ali ipak u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti za oko 1ºC više u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 30ºC.

Srednja količina padavina tokom avgusta biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 6mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 44 mm.

Dugoročna prognoza za septembar 2016.

Prosečno topao i prosečno suv septembar.

U septembru će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom septembra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 3 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 49 mm.

Dugoročna prognoza za oktobar 2016.

Prosečno topao i prosečno suv oktobar. Miholјsko leto.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 9ºC a maksimalne oko 19ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 5mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 35 mm.

Dugoročna prognoza za novembar 2016.

Srednja novembarska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

U novembru će srednje minimalne i maksimalne temperature vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4ºC a maksimalne oko 11ºC.

Srednja količina padavina tokom novembra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 5 mm. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina iznosiće oko 50 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
▲ Vrh stranice ▲