Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna prognoza za septembar 2015.

Prosečno topao i prosečno suv septembar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom septembra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 4 mm. U Beogradu i široj okolini srednja septembarska količina padavina iznosiće oko 48 mm.

Dugoročna prognoza za oktobar 2015.

Miholјsko leto. Topliji i prosečno suv oktobar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti za oko 1ºC u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 10ºC a maksimalne oko 19ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja oktobarska količina padavina iznosiće oko 33 mm.

reklama
reklama

Dugoročna prognoza za novembar 2015.

Novembarske kiše. Topliji i prosečno vlažan novembar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 5ºC a maksimalne oko 11ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja oktobarska količina padavina iznosiće oko 55 mm.

Dugoročna prognoza za decembar 2015.

Početak zime. Blaži i prosečno vlažan decembar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti za oko 1ºC više u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 2ºC a maksimalne oko 7ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 2 mm. U Beogradu i široj okolini srednja oktobarska količina padavina iznosiće oko 49 mm.

Dugoročna prognoza za januar 2015.

Blaži i prosečno vlažan januar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti za oko 2ºC više u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 1ºC a maksimalne oko 5ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama višim od višegodišnjeg proseka za oko 5 mm. U Beogradu i široj okolini srednja oktobarska količina padavina iznosiće oko 46 mm.

Dugoročna prognoza za februar 2015.

Nastavak blage zime. Blaži i vlažniji februar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti za oko 1ºC više u odnosu na granice višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 1ºC a maksimalne oko 7ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama višim od višegodišnjeg proseka za oko 5 mm. U Beogradu i široj okolini srednja oktobarska količina padavina iznosiće oko 38 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
reklama
▲ Vrh stranice ▲