Dugoročna vremenska prognoza

Ovde je predstavljena dugoročna vremenska prognoza za narednih šest meseci. Dugoročna prognoza je često u većoj meri zasnovana na statističkim vrednostima zabeleženim u prethodnim godinama. Imajte na umu da podaci izraženi u dugoročnoj vremenskoj prognozi predstavljaju srednje mesečne temperature, jer se samo tako mogu analizirati promene u odnosu na prošli ili budući vremenski period.

Dugoročna vremenska prognoza

Dugoročna prognoza za maj 2015.

Malo topliji i prosečno vlažan maj. Srednje mesečne temperature vazduha i količine padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

U većem delu Srbije srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, dok će na jugu Srbije imati vrednosti višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg proseka za oko 5 mm. U Beogradu i široj okolini srednja majska količina padavina iznosiće oko 54 mm.

Dugoročna prognoza za jun 2015.

Početak leta. Prosečno topao i prosečno vlažan jun.

Srednja minimalna i maksimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16ºC a maksimalne oko 26ºC.

Srednja količina padavina tokom juna biće ispod višegodišnjeg proseka za oko 4 mm. U Beogradu i široj okolini srednja junska količina padavina iznosiće oko 96 mm.

reklama
reklama

Dugoročna prognoza za jul 2015.

Pravo leto. Topliji i suvlјi jul.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u julu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 29ºC.

Srednja količina padavina tokom jula biće u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja julska količina padavina iznosiće oko 35 mm.

Dugoročna prognoza za avgust 2015.

Malo topliji i nešto suvlјi avgust.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18ºC a maksimalne oko 29ºC.

Srednja količina padavina tokom avgusta biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za 7 mm. U Beogradu i široj okolini srednja avgustovska količina padavina iznosiće oko 43 mm.

Dugoročna prognoza za septembar 2015.

Topliji i malo suvlјi septembar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14ºC a maksimalne oko 24ºC.

Srednja količina padavina tokom septembra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 8 mm. U Beogradu i široj okolini srednja septembarska količina padavina iznosiće oko 46 mm.

Dugoročna prognoza za oktobar 2015.

Topliji i prosečno suv oktobar.

Srednja minimalna i maksimalne temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 14ºC a maksimalne oko 26ºC.

Srednja količina padavina tokom oktobra biće u granicama nižim od višegodišnjeg proseka za oko 7 mm. U Beogradu i široj okolini srednja oktobarska količina padavina iznosiće oko 44 mm.

Izvor dugoročne vremenske prognoze: RHMZ

reklama
reklama
▲ Vrh stranice ▲